Header Ads Widget

Citbu.com - Bahçe Çiti ve Bahçe Teli

Dikenli Tel

DİKENLİ TEL NEDİR?
Dikenli tellin en çok bilenen tanımı, bir yerin sınırlarını belirlemekte kullanılan tel örgü sistemidir. Kullanım amacına göre dikenli tel daha sıklaştırılabilir ve böylece daha tehlikeli hatta bazı durumlarda ölümcül dahi olabilmektedir. Dikenli tel örgü sistemi üretim açısından bakılacak olursa kablo ile benzerlik gösterir. Kablolardan ayıran en önemli özellik, dış yüzeyinin plastik ve plastik dışındaki iletken olmayan materyaller ile kaplı olmamasıdır. Dikenli telin etkisi kuvvetlendirilmek istenirse, iki ayrı dikenli tel birbirlerine sardırılarak yapılabilir. Dikenli tellerin birbirlerine sardırılması işlemi burularak gerçekleştirilir. Dikenli tel, Diken teli, Diken tel çit, Dikenli tel örgü, Dikenli çit sistemleri, Diken Tel örgü fiyatları

Dikenli tel örgü sistemine diken isminin verilmesinin bir sebebi vardır. Tel üzerine farklı bir tel eklenerek birbirlerine sarılıp bükülmesi, dikenli tellerin sivri çıkıntıların çıkmasına sebebiyet verir. Bu nedenle tel dikene benzer. Dikenli telin en çok kullanılma amaçları; savunma, belli bir toprak parçasının sınırlarını belirleme ve koruma olarak sıralanabilir.

Dikenli telin basit ve sıradan olmasına rağmen atom bombasından bile daha etkili bir silah olduğu söylenmektedir. Dikenli tel örgü 19. Yüzyılın sonlarına doğru savaşlarda oldukça işe yaramıştır. Dikenli tel Amerikalıların icadından sonra binden fazla türü olmuştur. Görüntü ve yapım bakımında oldukça basit olan dikenli örgü sistemi, işlev açısından efsanevi etkiye sahiptir. Dikenli tel örgü sistemleri kısaca, bahçe gibi, toprak parçası gibi yerlerin korunması, geçişlerin engellenmesi, geçişlerin en güç seviyeye getirilmesi, üzerinde de dikene benzeyen çıkıntılar bulunan tel örgü sistemidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar